Spicy spenatomelett

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Spicy spenatomelett

Unna dig själv en riktigt god och mättande omelett till lunch. Smaksatt med vitlöksfräst spenat, smulad fetaost och toppad med färska groddar och spicy srirachasås. En ny favorit!

Omelett med vitlöksfräst spenat, smulad fetaost, krispiga groddar och het srirachasås.
Omelett med vitlöksfräst spenat, smulad fetaost, krispiga groddar och het srirachasås.

Ingredienser

3 ägg
3 mskVatten
100 gSpenat
1 vitlöksklyfta
30 gfetaost
chilisås, gärna sriracha
groddar
Salt
Peppar
smör

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, en rejäl nypa salt och lite malen peppar. Skär vitlöken fint.
  2. Använd en medelstor stekpanna och hetta upp den med lite smör eller olja. Tillsätt spenaten och vitlöken och fräs spenaten snabbt under omrörning tills den sjunker ihop. Krydda lätt med salt och peppar och häll upp spenaten på en tallrik så länge.
  3. Hetta upp pannan igen och tillsätt lite smör eller olja. Häll i äggsmeten. Använd en stekspade (helst av trä) och skrapa äggmassan från kanterna och in mot mitten samtidigt som du vänder på pannan något så att den ostekta äggmassan hela tiden rinner ut mot kanten igen.
  4. Strö över fetaosten när omeletten börjar "sätta sig". Lägg på spenaten och vänd upp omeletten på en tallrik. Toppa med groddar och chilisås.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spicy spenatomelett