Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Kåldolmar med gräddsky, rårörda lingon och potatismos

Av Sofia Henriksson

(9)

Vad tycker du?

Kåldolmar med gräddsky, rårörda lingon och potatismos

Klassisk husmankost när den är som allra bäst. Kombinationen kål och färs är oslagbar. Lägg till fluffigt potatismos och sötsyrliga rårörda lingon så blir det en riktig fullträff. Recept av matkreatören Sofia Henriksson.

Kåldolmar med gräddsky, rårörda lingon och potatismos
Kåldolmar med gräddsky, rårörda lingon och potatismos

Ingredienser

  • 250 gfrysta lingon
  • 0,5 dlströsocker

Dolmar

  • 1 Gul lök
  • smör
  • 1 dlRåris, kokt
  • 400 gBlandfärs
  • 0,5 dlBovetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 mskJapansk soja
  • 2 tskPaprikapulver
  • Salt och svartpeppar
  • 1 Vitkålshuvud
  • vatten
  • smör
  • Olja
  • 1 mskJapansk soja
  • vitkålsspad
  • 0,5 dlmörk sirap

Gräddsky

  • 2 dlKöttfond, eller buljong
  • 1 dlVatten
  • 2 dlvispgrädde

Potatismos

  • 1 kgPotatis, mjölig
  • 50 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlgrädde
  • 1 tskmald muskot
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kåldolmar med gräddsky, rårörda lingon och potatismos

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 34 recept