Lantbröd på råg

Av Godare

(198)

Vad tycker du?

Lantbröd på råg

Man måste bara älska detta bröd lantbröd på råg. Med en fördeg som får bubbla igång över natten blir brödet riktigt saftigt och gott. I flera dagar dessutom. Recept ur ”Blomster och bakverk” av Annelie Andersson.

Lantbröd på råg
Lantbröd på råg

Ingredienser

Dag 1

25 gJäst
1,5 dlVatten, ljummet, kring 30°
78 gRågmjöl, 1 dl=60 g

Dag 2

3,5 dlVatten, ljummet, kring 30°
208 gRågmjöl, à 55 g
1 mskolja
3 tskSalt
8 dlVetemjöl, cirka. à 60 g

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lantbröd på råg

Ämnen