Kyckling med krämiga dragonbönor
Kyckling med krämiga dragonbönor är en rätt som ger så mycket tillbaka trots att den går snabbt att laga. Fullpackad med smaker av brynt smör, dragon och vitlök.
– Smakerna känner du igen från bearnaisesås men här är de i en ny kostym, säger Jessica Frej.
Recept ur Jessica Frejs kokbok ”Fest på 30 minuter”.
Ingredienser
1 kgkycklingfiléer, gärna svensk ekologisk kyckling
Salt och svartpeppar
30 gSmör
120 gSmör
3 gula lökar
6 vitlöksklyftor
2460 gcannellinibönor, cirka
6 mskljus soja
6 mskdragon, torkad
1 mskKycklingfond, koncentrerad
1 tskVitvinsvinäger
2,5 dlVatten
200 gfärsk spenat
Gör så här
1
Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden. Salta och peppra kycklingen.
2
Stek kycklingen på hög värme i 30 gram smör.
3
Finhacka lök och vitlök.
4
Skölj bönorna i rikligt med kallt vatten.
5
Bryn 120 gram smör i en stor kastrull. När smöret precis är brynt, vänd i löken och vitlöken och stek i ett par minuter.
6
Tillsätt soja, dragon, fond, vinäger, bönor och vatten och låt puttra i 3–4 minuter.
7
Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar med kycklingen överst.