Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki
Kisir är en fräsch turkisk och riktigt god bulgursallad.
Ayla Canpunar serverar den med morotstzatziki och kryddiga kycklingsspett som fått marinera i vitlök och syrliga kryddor.
Ingredienser
Kisir
- 3 dlCouscous
- 1 Gul lök, finhackad
- 1,5 dlRapsolja
- 1 mskTomatpuré
- 1 mskpaprikapuré
- 2 tomater, tärnade
- 2 spetspaprikor, tärnade
- 2 sivripaprikor, tärnade
- 1 röd lök, tunt skivad
- 3 dlBladpersilja, finhackad
- 1 dlMynta, finhackad
- 2 citron, saften
- 2 mskgranatäppelsirap
- 3 tskchiliflakes
- 3 dlVatten
- Salt
Kycklingspett
- 900 gkycklingfilé
- 3 mskturkisk yoghurt
- 1 Äggula
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 3 tskoregano
- 3 tskpaprikapulver
- 1 tskSpiskummin
- 2 tskchiliflakes
- 0,5 dlolivolja
- 1 mskpaprikapuré
- Salt och peppar
Morotstzatziki
- 3 dlgrekisk yogurt
- 3 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dlRapsolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept