Thailändsk färsgryta – pad krapow

Av Godare

Thailändsk färsgryta – en enkel vardagsräddare som går snabbt och enkelt att svänga ihop när tiden är knapp.
– Variera grönsakerna efter säsong och smak. Använd frysta eller färska grönsaker, och om du vill kan du dra ner på färsen och öka på grönsakerna, säger Zeina Mourtada.
Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.

Pad krapow är en snabblagad gryta med thailändska smaker.

Ingredienser

Ingredienser

1
Gul lök, eller rödlök
1
röd paprika
2
vitlöksklyftor
1 kruka
thaibasilika, eller vanlig basilika
Olja, att steka i
400 g
nötfärs
1
Salladslök, strimlad, till garnering

Sojasås

0.5 dl
Japansk soja
1 msk
Honung
1 tsk
chilipasta, eller mer. Till exempel sambal oelek, kan ersättas med finhackad färsk eller torkad chili.

Servera till

kokt matvete

Gör så här

1
Börja med sojasåsen. Rör ihop alla ingredienser och ställ åt sidan.
2
Strimla lök och paprika. Hacka vitlöken fint och basilikan grovt.
3
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färs och vitlök. Smula färsen och stek under omrörning tills färsen har fått färg. Rör ner paprika och lök och fräs i några minuter.
4
Blanda ner såsen och fräs alltsammans i 1 minut. Rör ner basilikan, ta bort från värmen och garnera eventuellt med salladslök. Servera förslagsvis med matvete.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

  2. Bibimbap på svenska

  3. Grekisk köttfärssås med spagetti

  4. ”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Gryta
    4. Middagstips
    5. Thailändsk mat
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa