Thailändsk färsgryta – pad krapow

Av Zeina Mourtada

(2)

Vad tycker du?

Thailändsk färsgryta – pad krapow

Thailändsk färsgryta – en enkel vardagsräddare som går snabbt och enkelt att svänga ihop när tiden är knapp.

– Variera grönsakerna efter säsong och smak. Använd frysta eller färska grönsaker, och om du vill kan du dra ner på färsen och öka på grönsakerna, säger Zeina Mourtada.

Pad krapow är en snabblagad gryta med thailändska smaker.
Pad krapow är en snabblagad gryta med thailändska smaker.

Ingredienser

1 Gul lök, eller rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 krukathaibasilika, eller vanlig basilika
Olja, att steka i
400 gnötfärs
1 Salladslök, strimlad, till garnering

Sojasås

0,5 dlJapansk soja
1 mskHonung
1 tskchilipasta, eller mer. Till exempel sambal oelek, kan ersättas med finhackad färsk eller torkad chili.

Servera till

kokt matvete

Gör så här

1
Börja med sojasåsen. Rör ihop alla ingredienser och ställ åt sidan.
2
Strimla lök och paprika. Hacka vitlöken fint och basilikan grovt.
3
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färs och vitlök. Smula färsen och stek under omrörning tills färsen har fått färg. Rör ner paprika och lök och fräs i några minuter.
4
Blanda ner såsen och fräs alltsammans i 1 minut. Rör ner basilikan, ta bort från värmen och garnera eventuellt med salladslök. Servera förslagsvis med matvete.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Thailändsk färsgryta – pad krapow