Thailändsk färsgryta – pad krapow

Av Zeina Mourtada

(5)

Vad tycker du?

Thailändsk färsgryta – pad krapow

Thailändsk färsgryta – en enkel vardagsräddare som går snabbt och enkelt att svänga ihop när tiden är knapp.

– Variera grönsakerna efter säsong och smak. Använd frysta eller färska grönsaker, och om du vill kan du dra ner på färsen och öka på grönsakerna, säger Zeina Mourtada.

Pad krapow är en snabblagad gryta med thailändska smaker.
Pad krapow är en snabblagad gryta med thailändska smaker.

Ingredienser

  • 1 Gul lök, eller rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krukathaibasilika, eller vanlig basilika
  • Olja, att steka i
  • 400 gnötfärs
  • 1 Salladslök, strimlad, till garnering

Sojasås

  • 0,5 dlJapansk soja
  • 1 mskHonung
  • 1 tskchilipasta, eller mer. Till exempel sambal oelek, kan ersättas med finhackad färsk eller torkad chili.

Servera till

  • kokt matvete

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Thailändsk färsgryta – pad krapow