Högrevsgryta med ingefära och stjärnanis

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Högrevsgryta med ingefära och stjärnanis

Högrev som fått puttra tills den är ordentligt mör och saftig blir hur gott som helst. I den här grytan får den smak av ingefära och stjärnanis tillsammans med en massa goda kryddor. Servera med friterad ingefära och ris.

Högrevsgryta med ingefära och stjärnanis passar bra med kokt ris.
Högrevsgryta med ingefära och stjärnanis passar bra med kokt ris.

Ingredienser

  • 1,4 kgHögrev, renskuren
  • 2 lökar
  • 70 gIngefära, skalad
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1,5 tskSvartpeppar, krossad
  • 5 stjärnanis
  • 50 gfarinsocker
  • 1 dlsojasås
  • 2 mskTomatpuré
  • 4,5 dloxfond, ev. buljong
  • 1 knippekoriander, färsk
  • Olja, till stekning

Till servering

  • 1 bitingefära, färsk
  • solrosolja
  • ris, kokt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Högrevsgryta med ingefära och stjärnanis