Saftiga scones med äpple och lingon

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Saftiga scones med äpple och lingon

Rivet äpple i degen gör de här sconesen extra saftiga och lingon bidrar med färg, smak och friskhet. De kan ätas som de är, delas och fyllas med ditt favoritpålägg, eller serveras med något sött som rårörda bär eller citronkräm. Receptet ger sex medelstora scones.

Scones med äpple och lingon
Scones med äpple och lingon

Ingredienser

  • 50 gsmör, rumstempererat
  • 2 dlfullkornsvete, finmalet
  • 1 dlVetemjöl
  • 1 dlhavremjöl
  • 1 tskBakpulver
  • 0,25 tskKanel
  • 1 nypasalt
  • 2,5 dlmjölk, eller kefir, naturell yoghurt, kvarg, mandelmjölk
  • 1 Äpple, rivet
  • 0,5 dlLingon, gärna frysta
  • 1 mskapelsinskal, rivet
  • 3 mskhackad mandel, eller nötter, till garnering
  • vatten, eller mjölk/uppvispat ägg, till pensling

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saftiga scones med äpple och lingon