Saftiga scones med äpple och lingon
Rivet äpple i degen gör de här sconesen extra saftiga och lingon bidrar med färg, smak och friskhet. De kan ätas som de är, delas och fyllas med ditt favoritpålägg, eller serveras med något sött som rårörda bär eller citronkräm. Receptet ger sex medelstora scones.
Ingredienser
- 50 gsmör, rumstempererat
- 2 dlfullkornsvete, finmalet
- 1 dlVetemjöl
- 1 dlhavremjöl
- 1 tskBakpulver
- 0,25 tskKanel
- 1 nypasalt
- 2,5 dlmjölk, eller kefir, naturell yoghurt, kvarg, mandelmjölk
- 1 Äpple, rivet
- 0,5 dlLingon, gärna frysta
- 1 mskapelsinskal, rivet
- 3 mskhackad mandel, eller nötter, till garnering
- vatten, eller mjölk/uppvispat ägg, till pensling