Rödbetsmarinerade ägg

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Rödbetsmarinerade ägg

Rödbetsmarinerade ägg är ett roligt och färgsprakande sätt att lyfta charkbrickan till nya höjder. Tillsammans med valfri lufttorkad skinka blir detta en kombination som är lika vacker som god.

Rödbetsmarinerade ägg är gott till charkuterier.

Ingredienser

1,5 dlrödbetslag, från inlagda rödbetor
1 dlVinäger 7 %
1 dlSocker
1 dlVatten
6 ägg, hårdkokta

Gör så här

1
Blanda rödbetslag, vinäger, socker och vatten i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt puttra i cirka fem minuter.
2
Hårdkoka äggen i 6,5-8 minuter. Låt äggen svalna i kallt vatten.
3
Skala äggen och lägg dem i en syltburk. Häll över rödbetslagen så att den täcker äggen, och ställ in burken i kylen. Låt äggen marinera över natten.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Pimientos de padron

  2. (1)

    Ugnsbakad sötpotatis med fetaost

  3. (1)

    Färska kåldolmar med köttfärs

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Förrätter

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostade nötter

(1)

French toast med banan och choklad