Fabian Olli Johansson

Av Fabian Olli Johansson

Reuben portabellosandwich

Av Fabian Olli Johansson

(3)

Vad tycker du?

Reuben portabellosandwich

Är du sugen på en riktigt matig macka ska du prova Fabian Olli Johansons variant av Reuben portabellosandwich. I den hittar du både portabellosvamp, emmentalerost, surkål och en dressing med lite extra sting av tabasco.

Ingredienser

  • 500 gportabellosvamp
  • 100 gEmmentaler
  • 1 surdegsbröd, eller råglimpa
  • 130 gSmör
  • 30 gSalvia
  • 2 chipotlechilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mskHonung
  • surkål
  • saltgurka

Fabbes Reubendressing

  • 2 dlRapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 mskDijonsenap
  • 1 mskcidervinägersenap
  • 1 mlHonung
  • 2 mskpepparrot, finriven
  • 2 tskworchestershiresås
  • citron
  • tabasco

Kryddrub

  • 1 msksvartpeppar
  • 1 mskRosépeppar
  • 1 mskkorianderfrön
  • 1 tsksenapsfrön
  • 1 mskmuscovadosocker
  • 1 mskrökt paprikapulver
  • 2 tskvitlökspulver
  • 2 tsklökpulver
Maffiga Reuben portabellosandwiches.
Maffiga Reuben portabellosandwiches.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Reuben portabellosandwich

Fabian Olli Johansson

Fabian Olli Johansson

Fabian Olli Johansson är kocken från Gotland som brinner för ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Han har erövrat titeln som “Nordens bästa ekokock” och har rest och jobbat på restauranger runt om i världen. Fabian älskar allt som har med mat att göra och i programmet “Gott och grönt med Fabbe” lagar han rätter med mycket smak och alltid med en grön, personlig twist.

Visa 8 recept