Av Fabian Olli Johansson

Reuben portabellosandwich

Av Fabian Olli Johansson

(1)

Vad tycker du?

Reuben portabellosandwich

Är du sugen på en riktigt matig macka ska du prova Fabian Olli Johansons variant av Reuben portabellosandwich. I den hittar du både portabellosvamp, emmentalerost, surkål och en dressing med lite extra sting av tabasco.

Ingredienser

500 gportabellosvamp
100 gEmmentaler
1 surdegsbröd, eller råglimpa
130 gSmör
30 gSalvia
2 chipotlechilifrukter
2 vitlöksklyftor
1 mskHonung
surkål
saltgurka

Fabbes Reubendressing

2 dlRapsolja
2 äggulor
1 mskDijonsenap
1 mskcidervinägersenap
1 mlHonung
2 mskpepparrot, finriven
2 tskworchestershiresås
citron
tabasco

Kryddrub

1 msksvartpeppar
1 mskRosépeppar
1 mskkorianderfrön
1 tsksenapsfrön
1 mskmuscovadosocker
1 mskrökt paprikapulver
2 tskvitlökspulver
2 tsklökpulver
Maffiga Reuben portabellosandwiches.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Rosta svartpeppar, rosépeppar, koriander och senapsfrön i en stekpanna på medelvärme tills de börjar dofta aromatiskt. Stöt kryddorna i en mortel till ett strössel, blanda med resterande kryddor i en skål.
2
Stöt salvia, urkärnad chipotle och skalade vitlöksklyftor till en röra. Blanda med rumstempererat smör.
3
Lägg portabellon i en ugnsfast form med hatten nedåt. Bred kryddsmöret över svampens skivor, strö på ett jämnt lager kryddrub, ringla över honung och krydda med lite flingsalt. Ugnsrosta svamparna i cirka 15 minuter, vänd dem, pensla hatten med lite av smöret i botten av formen. Strö över ett tunt lager kryddrub och rosta ytterligare 5 minuter.
4
Vispa ihop äggula, dijon, cidersenap, finrivet citronskal, worcestershiresås och honung. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med pepparrot, tabasco, citronsaft och salt efter eget behag.
5
Skiva rågbrödet i centimetertjocka skivor och portabellon i tunna skivor. Fördela svampen på hälften av brödskivorna, klicka på dressingen. Täck dressingen med lite surkål och några skivor emmentaler, gratinera i ugnen tills osten fått fin färg. Bred ett jämnt lager smör på resten av brödskivorna och lägg på dem på toppen. Baka mackorna en sista gång i ugnen tills brödet blivit rostat.
6
Servera med saltgurka.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Biffsandwich med karamellisera­d lök och gorgonzola

  2. (1)

    Baguette med serranoskinka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Mackor
    3. Middagstips

Mackor

Visa alla
(1)

Kantarelltoas­t med bacon

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Klassisk lobster roll

(1)

Kycklingsandw­ich med remouladsås