Reuben portabellosandwich
Är du sugen på en riktigt matig macka ska du prova Fabian Olli Johansons variant av Reuben portabellosandwich. I den hittar du både portabellosvamp, emmentalerost, surkål och en dressing med lite extra sting av tabasco.
Ingredienser
- 500 gportabellosvamp
- 100 gEmmentaler
- 1 surdegsbröd, eller råglimpa
- 130 gSmör
- 30 gSalvia
- 2 chipotlechilifrukter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mskHonung
- surkål
- saltgurka
Fabbes Reubendressing
- 2 dlRapsolja
- 2 äggulor
- 1 mskDijonsenap
- 1 mskcidervinägersenap
- 1 mlHonung
- 2 mskpepparrot, finriven
- 2 tskworchestershiresås
- citron
- tabasco
Kryddrub
- 1 msksvartpeppar
- 1 mskRosépeppar
- 1 mskkorianderfrön
- 1 tsksenapsfrön
- 1 mskmuscovadosocker
- 1 mskrökt paprikapulver
- 2 tskvitlökspulver
- 2 tsklökpulver
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fabian Olli Johansson
Fabian Olli Johansson är kocken från Gotland som brinner för ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Han har erövrat titeln som “Nordens bästa ekokock” och har rest och jobbat på restauranger runt om i världen. Fabian älskar allt som har med mat att göra och i programmet “Gott och grönt med Fabbe” lagar han rätter med mycket smak och alltid med en grön, personlig twist.
Visa 8 recept