Renstek med gräddsås och björnbär

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Renstek med gräddsås och björnbär

En mustig viltmiddag på bara en timme. Renstek i gräddsås med lök, timjan och smöriga kantareller. Servera med nykokt potatis, värmda björnbär och karamelliserad lök.

Renstek med gräddsås, kantareller, nykokt potatis och björnbär.
Renstek med gräddsås, kantareller, nykokt potatis och björnbär.

Ingredienser

  • 1 kgrenkött, lårstycke
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 gKantareller
  • 2,5 dlkoncentrerad oxfond, eller viltfond, koncentrerad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 msksvartvinbärssirap, eller balsamvinäger
  • 300 gsmå potatisar
  • 150 gbjörnbär
  • 1 kvisttimjan
  • 0,5 dlbladpersilja , hackad
  • salt och malen peppar
  • enbär, krossade
  • Olja
  • smör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Renstek med gräddsås och björnbär

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.