Renstek med gräddsås och björnbär
En mustig viltmiddag på bara en timme. Renstek i gräddsås med lök, timjan och smöriga kantareller. Servera med nykokt potatis, värmda björnbär och karamelliserad lök.
Ingredienser
- 1 kgrenkött, lårstycke
- 2 rödlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 300 gKantareller
- 2,5 dlkoncentrerad oxfond, eller viltfond, koncentrerad
- 3 dlvispgrädde
- 2 msksvartvinbärssirap, eller balsamvinäger
- 300 gsmå potatisar
- 150 gbjörnbär
- 1 kvisttimjan
- 0,5 dlbladpersilja , hackad
- salt och malen peppar
- enbär, krossade
- Olja
- smör
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.