Renstek med gräddsås och björnbär

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Renstek med gräddsås och björnbär

En mustig viltmiddag på bara en timme. Renstek i gräddsås med lök, timjan och smöriga kantareller. Servera med nykokt potatis, värmda björnbär och karamelliserad lök.

Renstek med gräddsås, kantareller, nykokt potatis och björnbär.
Renstek med gräddsås, kantareller, nykokt potatis och björnbär.

Ingredienser

  • 1 kgrenkött, lårstycke
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 gKantareller
  • 2,5 dlkoncentrerad oxfond, eller viltfond, koncentrerad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 msksvartvinbärssirap, eller balsamvinäger
  • 300 gsmå potatisar
  • 150 gbjörnbär
  • 1 kvisttimjan
  • 0,5 dlbladpersilja , hackad
  • salt och malen peppar
  • enbär, krossade
  • Olja
  • smör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Renstek med gräddsås och björnbär