Snabb jordgubbsmousse

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Snabb jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse är en efterrätt som smälter på tungan. På samma sätt kan du göra en enkel mousse av andra bärsorter om du vill. Du anpassar mängden socker efter bärens sötma.

Moussen bör stå i kylen och stelna i minst fyra timmar vilket inte ingår inte i tillagningstiden.

Gör en enkel mousse med söta jordgubbar.
Gör en enkel mousse med söta jordgubbar.

Ingredienser

  • 400 gJordgubbar, rensade
  • 6 mskSocker
  • 2 mskcitronsaft
  • 4 Gelatinblad
  • 4 dlgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Snabb jordgubbsmousse

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.