Snabb jordgubbsmousse
Jordgubbsmousse är en efterrätt som smälter på tungan. På samma sätt kan du göra en enkel mousse av andra bärsorter om du vill. Du anpassar mängden socker efter bärens sötma.
Moussen bör stå i kylen och stelna i minst fyra timmar vilket inte ingår inte i tillagningstiden.
Ingredienser
Ingredienser
6 msk
Socker
2 msk
citronsaft
4
Gelatinblad
4 dl
grädde
Gör så här
1
Mixa bär, socker och citronsaft till en slät puré i snabbmixer eller med stavmixer.
2
Blötlägg gelatinplattorna i kallt vatten. Värm en liten mängd (2-3 matskedar) jordgubbspuré i en liten kastrull. Krama ur vattnet väl ur gelatinplattorna och smält in dem i den varma jordgubbspurén.
3
Ta kastrullen från värmen och rör ner resten av jordgubbspurén. Låt svalna.
4
Häll allt i en skål. Vispa grädden till en mjuk kräm och vänd ner grädden i den kalla jordgubbspurén. Se till att jordgubbspurén inte är varm när du tillsätter grädden. Då smälter krämen och tappar mycket volym, och resultatet blir en väldigt tung jordgubbskräm.
5
Häll upp jordgubbsmoussen i lämpliga glas. Låt moussen stå i kylen tills den stelnat, det tar minst fyra timmar. Servera med en liten klick vispgrädde och ett par fina bär till garnering.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen