Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

Med libabröd får du en tunn och krispig botten, precis som vi vill ha den! Att det dessutom är så enkelt gör det till en vardagssuccé som fungerar både en fredagskväll och som mellanmål mitt i veckan. Här är brödet toppat med svartkål, zucchini och smaksatt olja.

Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Pizza med libabröd som är gott till fredagsmys och mellanmål mitt i veckan.
Pizza med libabröd som är gott till fredagsmys och mellanmål mitt i veckan.

Ingredienser

4 libabröd
3 dlhummus
300 gSvartkål
1 zucchini
1 dlMandel
150 gFetaost
0,5 dlfärsk rosmarin
2 mskcitronjuice
1 vitlöksklyfta
1 tskHonung
Olivolja
Salt och peppar

Serveringsförslag

pizzasallad, på vitkål

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Lägg bröden på två plåtar med bakplåtspapper och bred på hummusen.
3
Ansa svartkålen och dela i mindre bitar, massera med olja och fördela på bröden.
4
Skär zucchinin i skivor och lägg på bröden.
5
Grovhacka mandeln och strö över bröden ihop med smulad fetaost. Tillaga i ugn i cirka 7 minuter.
6
Mixa under tiden rosmarinolja av rosmarin, citronjuice, skalad vitlök, honung och 0,5 dl olja. Smaka av med salt och peppar.
7
Servera libapizzorna nygräddade, och ringla över rosmarinolja.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja