Jackfruit – så gör du den goda burgaren
Jackfruit burgare. Laga en riktigt läcker vegetarisk ”burgare” av den exotiska frukten jackfruit. Finns konserven inte i din vanliga mataffär kan du hitta den där orientalisk mat säljs. Servera med cole slaw
Ingredienser
Ingredienser
1 dl
olja, till steking
1 kg
Jackfruit grön, cirka
1 tsk
grillkrydda
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
rökt paprikapulver
1 flaska
ljus öl
1 dl
Vatten
0.5
buljongtärning, grönsak
2 msk
citron
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Gör så här
1
Häll av lagen och skölj jackfrukten.
2
Värm upp olja i en stekgryta till medelvärme och stek jackfrukt, grillkrydda, spiskummin och paprikapulver. Frukten ska få lite färg och vätskan ska dunsta bort.
3
Häll i öl, vatten och smula i buljongen. Låt koka under lock på medelvärme i cirka 45 minuter.
4
Sätt ugnen på grill, 200 grader.
5
Ta upp jackfrukten ur buljongen och lägg den i en ugnsfast form. Häll över 2/3 delar av barbecuesåsen och pressa över citronsaft. Se till att all jackfrukt är täckt och låt den stå högt upp i ugnen i 15–20 minuter, håll kolla så den inte bränns.
6
Dra isär jackfrukten med två gafflar så den blir trådig och fin.
7
Blanda i resten av barbecuesåsen och smaka av med salt och peppar. Ställ inte den i ugnen igen och låt den grilla klart i cirka 10 minuter så den får lite härligt grillkänsla.
8
Servera med cole slaw i hamburgerbröd. Vill du vara extra amerikansk serverar du lättsaltade potatischips till.