Snabb chokladmousse med hasselnötter
Chokladmousse med saltkaramelliserade hasselnötter, en lyxig men lättfixad dessert som kan göras i förväg. Vispa ihop och ställ kallt, servera med knapriga nötter på toppen.
Recept ur boken ”Snabblyx: Gourmetmat för två personer”.
Ingredienser
Ingredienser
1.5 dl
vispgrädde
1
Äggula
2 msk
Kakao
2 msk
florsocker
1 msk
mörk rom
Nötter
0.5 dl
hasselnötter
0.5 dl
strösocker
1 msk
Smör
2 krm
flingsalt
Garnering
kakao
Gör så här
1
Vispa grädde, äggula, kakao och florsocker fluffigt med elvisp. Rör i rommen. Fördela moussen i glas och låt stå i kylen tills det är dags att servera.
2
Nötter: Grovhacka nötterna. Smält sockret i en torr, het stekpanna tills det är gyllenbrunt. Häll i nötter, smör och salt och vänd snabbt runt så att allt blandas. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.
3
Pudra lite kakao över moussen. Bryt nötbräcket i bitar och stick ner dem. Servera.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen