Snabb chokladmousse med hasselnötter

Av Godare

Vad tycker du?

Snabb chokladmousse med hasselnötter

(22)

Chokladmousse med saltkaramelliserade hasselnötter, en lyxig men lättfixad dessert som kan göras i förväg. Vispa ihop och ställ kallt, servera med knapriga nötter på toppen.

Recept ur boken ”Snabblyx: Gourmetmat för två personer”.

Snabb chokladmousse med saltkaramelliserade hasselnötter.

Ingredienser

Ingredienser

1.5 dl
vispgrädde
1
Äggula
2 msk
Kakao
2 msk
florsocker
1 msk
mörk rom

Nötter

0.5 dl
hasselnötter
0.5 dl
strösocker
1 msk
Smör
2 krm
flingsalt

Garnering

kakao

Gör så här

1
Vispa grädde, äggula, kakao och florsocker fluffigt med elvisp. Rör i rommen. Fördela moussen i glas och låt stå i kylen tills det är dags att servera.
2
Nötter: Grovhacka nötterna. Smält sockret i en torr, het stekpanna tills det är gyllenbrunt. Häll i nötter, smör och salt och vänd snabbt runt så att allt blandas. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.
3
Pudra lite kakao över moussen. Bryt nötbräcket i bitar och stick ner dem. Servera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

    1. Ämnen

      1. Recept
      2. Efterrätter
    decoration divider

    Efterrätter

    Visa alla

    Friterade äppelskivor med äppelkolasås

    Vaniljfromage med portvin

    Fluffig chokladmousse på nolltid

    Pannkakor med jorgubbar och mascarpone