Grillad grön sparris med färskost

Av Godare

Vad tycker du?

Grillad grön sparris med färskost

(4)

Grilla grön sparris – en enkel men lyxig rätt som får det lilla extra med egengjord färskost. Toppa med friterade marcona-mandlar och körvel. Perfekt som förrätt eller mellanrätt. Tänk på att rätten kräver förberedelser en dag innan servering.

Grön sparris – grillad med färskost

Ingredienser

Ingredienser

Grön sparris, 4-5 stycken per person
0.5 l
Filmjölk
Olivolja
2 dl
marcona mandel
50 g
KÖRVEL
Salt och peppar

Gör så här

1
Häng filmjölken i ett kaffefilter över natten. Smaka av med salt. Mixa mandeln i matberedare eller för hand med kniv.
2
Skala sparrisen om den är grov, vänd ihop med lite olivolja och salt. Lägg på grillen och grilla 2 minuter
3
Lägg en klick färskost på vardera tallrik. Fördela ut över tallriken med hjälp av baksidan på en sked.
4
Lägg på sparrisen och olivoljan.
5
Toppa med mandel, peppar och körvel.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

  2. Spagetti carbonara – med sparris

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Grillat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok