Våffeltårta med chokladvåfflor
Våffeltårta med chokladvåfflor – den här läckra skapelsen är svår att motstå.
– Jag använde både kakao och riktig choklad för att få fram en rik chokladsmak, säger Emma. Recept av Emma Brink Rask med bloggen Brinken bakar.
Ingredienser
Chokladvåfflor
100 g
Smör
100 g
Mörk choklad
1 dl
vispgrädde
4.5 dl
vetemjöl
2 msk
Kakao
1 tsk
Bakpulver
1 msk
Socker
1 krm
Salt
3 dl
mjölk
1 dl
Kolsyrat vatten
Drottningsyltgrädde
5 dl
vispgrädde
2 dl
drottningsylt
Hallon och blåbär, färska
Gör så här
1
Chokladvåfflor: Smält smöret och smält sedan chokladen i den. Vispa grädden och ställ åt sidan.
2
Vispa grädden och ställ åt sidan.
3
Lägg mjöl, kakao, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.
4
Vispa ner mjölken och chokladsmöret.
5
Vispa ner det kolsyrade vattnet.
6
Vänd ner den vispade grädden.
7
Grädda våfflorna och låt dem svalna.
8
Vispa grädden och vänd ner sylten. Bred eller spritsa ut den mellan våfflorna. Dekorera överst med färska blåbär och hallon.