Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

Av Zeina Mourtada

(69)

Vad tycker du?

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

”Saftiga köttbullar fulla med smak. När de är stekta och blandade med jordnötssåsen ser de lustigt nog nästan ut som våra klassiska svenska köttbullar i gräddsås”.

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås.
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås.

Ingredienser

Kycklingbullar

500 gKycklingfärs
2 Salladslökar, finhackade
1 mskingefära, färsk, riven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dlStröbröd
1 ägg
1 tskChilipulver, kan uteslutas
1 tskSalt
2 krmSvartpeppar
Olja, till stekning

Jordnötssås

1 Lök, gul
1 vitlöksklyfta
Olja, till stekning
1 tskCurrypasta, röd, eller sambal oelek
1 mskJordnötssmör, osötat, crunchy
4 dlKokosmjölk
1 mskSoja
Salt

Servering

4 portionerris, gärna jasmin
1 knippekoriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås