Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

Av Zeina Mourtada

(69)

Vad tycker du?

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

”Saftiga köttbullar fulla med smak. När de är stekta och blandade med jordnötssåsen ser de lustigt nog nästan ut som våra klassiska svenska köttbullar i gräddsås”.

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås.
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås.

Ingredienser

Kycklingbullar

  • 500 gKycklingfärs
  • 2 Salladslökar, finhackade
  • 1 mskingefära, färsk, riven
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dlStröbröd
  • 1 ägg
  • 1 tskChilipulver, kan uteslutas
  • 1 tskSalt
  • 2 krmSvartpeppar
  • Olja, till stekning

Jordnötssås

  • 1 Lök, gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olja, till stekning
  • 1 tskCurrypasta, röd, eller sambal oelek
  • 1 mskJordnötssmör, osötat, crunchy
  • 4 dlKokosmjölk
  • 1 mskSoja
  • Salt

Servering

  • 4 portionerris, gärna jasmin
  • 1 knippekoriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås