Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
”Saftiga köttbullar fulla med smak. När de är stekta och blandade med jordnötssåsen ser de lustigt nog nästan ut som våra klassiska svenska köttbullar i gräddsås”.
Ingredienser
Kycklingbullar
- 500 gKycklingfärs
- 2 Salladslökar, finhackade
- 1 mskingefära, färsk, riven
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dlStröbröd
- 1 ägg
- 1 tskChilipulver, kan uteslutas
- 1 tskSalt
- 2 krmSvartpeppar
- Olja, till stekning
Jordnötssås
- 1 Lök, gul
- 1 vitlöksklyfta
- Olja, till stekning
- 1 tskCurrypasta, röd, eller sambal oelek
- 1 mskJordnötssmör, osötat, crunchy
- 4 dlKokosmjölk
- 1 mskSoja
- Salt
Servering
- 4 portionerris, gärna jasmin
- 1 knippekoriander