Broccoli- och grön ärtsoppa med slungad fänkål

Av Godare

Vad tycker du?

Broccoli- och grön ärtsoppa med slungad fänkål

(41)

Broccoli och gröna ärtor – en soppa som har två superkrafter. För det första går den extremt snabbt att laga eftersom den görs på frysta grönsaker. För det andra så är den lika god kall som varm.

Recept av Therese Elgquist.

Snabb och jättegod soppa med broccoli och gröna ärtor.

Ingredienser

Ingredienser

1
Gul lök
2
vitlöksklyftor
400 g
Broccoli
400 g
gröna ärtor
1 msk
färsk ingefära, riven
1 tsk
korianderfrön
1 burk
kokosmjölk, à 400 g
vatten
3 blad
färsk ramslök, eller mer efter smak
1 tsk
Äppelcidervinäger
Olja, till stekning
Salt

Slungad fänkål

1
fänkål
2 tsk
Rapsolja, kallpressad
1
citron, ekologisk (zesten)
1 nypa
flingsalt

Topping

rostad mandel, finhackad
färsk basilika eller persilja, finhackad
groddar eller skott, valfritt

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja tills mjuka. Skär broccolin i mindre bitar, vänd ner i grytan tillsammans med ärtor, ingefära och korianderfrön. Slå på kokosmjölk och fyll på med vatten så det täcker, låt koka upp. Sjud i 10-15 minuter, tills broccolin är helt mjuk. Tillsätt ramslöken och mixa helt slät med stavmixer. Smaka av med vinäger och salt.
2
Hyvla eller skär fänkålen mycket tunt. Sväng runt med olja, citronzest och flingsalt.
3
Toppa soppan med färska örter, slungad fänkål, rostad mandel och skott.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Vegetariskt
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo