Våfflor med bär och vispad grädde

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Våfflor med bär och vispad grädde

Klassiska våfflor med vispgrädde och generöst med blandade bär.
Blir lite festligare och smakar lite friskare än med den vanliga söta sylten.
Enkelt och magiskt gott som efterrätt eller söndagsfika.

Friskare och fräschare med mycket blandade bär på våfflorna.

Ingredienser

Ingredienser

3,5 dlVetemjöl
2 tskBakpulver
4 dlmjölk
100 gsmör
0,5 tskSalt
1 mskSocker

Topping

3 lblandade bär
vispgrädde
Socker

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.
2
Hetta upp ett våffeljärn. Innan du gräddar första våfflan, pensla laggen med smör.
3
Häll på knappt 1 dl smet så att den täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1–2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.
4
Servera med vispad grädde, socker och bär.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (9)

    Våfflor med bär och vispad grädde

  2. Ladda järnet – det är våffeldag

  3. (434)

    Fixa bästa våffelsmeten

  4. (492)

    Så fixar du fluffiga amerikanska pancakes

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Våfflor
    3. Efterrätter

Våfflor

Visa alla
(196)

Frasiga nudelvåfflor

(215)

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

(5)

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

(8)

Mojitovåfflor med mynta och lime