Pulled pork i ugnen

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Pulled pork i ugnen

Pulled pork är den ultimata bjudmaten. Köttet blir så mört och fint att det bara faller isär. Servera på en brödskiva med coleslaw så har du en riktig amerikansk middag. Tänk på att köttet ska marineras + stå i ugnen i flera timmar!

Pulled pork
Pulled pork

Ingredienser

1,5 kgfläskhals, i en stor bit
4 mskbbq-rub
1,5 mskSalt
1,5 mskfarinsocker
2 dlÄppeljuice
bbq-sås

Gör så här

  1. Torka av köttet med hushållspapper och gnid in det väl med rub, salt och socker. Du kan justera mängden kryddor själv, vill du ha mer rub så använd det. Låt köttet "marinera" i ett par tre timmar, eller över natten i kylen.
  2. Värm ugnen till 110 grader.
  3. Lägg köttet i en ugnsform och häll i äppeljuice. Täck formen med aluminiumfolie, kläm folien hårt runt formen så att den blir tät. Sätt in formen i ugnen och låt köttet stå i 8-10 timmar.
  4. Köttet ska vara så mört och saftigt att det faller isär vid ett lätt tryck. Har du möjlighet att ge köttet lite extra färg och smak genom att ge det en omgång på grillen innan servering så är det toppen.
  5. Alternativt kan du lyfta upp köttbiten på ett galler och sedan ge det en stekyta under grillen i ugnen. Det behövs inte, men personligen tycker jag att det är gott med lite stekyta.
  6. Riv isär köttet med två gafflar och blanda det med lite av skyn som finns kvar i formen och god BBQ-sås. Serveras i saftigt hamburgerbröd med hemmalagad coleslaw.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pulled pork i ugnen