Röd linscurry med kokos
Linsgryta med curry och kokos är enkelt, gott och värmande. Blanda ner hackad koriander och lite hackad mynta i det kokta riset, och vips så får du korianderris.
Ingredienser
- 250 gRöda linser, torra och delade
- 2 lökar, tunt skivade
- 4 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
- 1 mskSpiskummin
- 1 mskkorianderfrön
- 1 tskChilipulver, eller krossad torkad chili
- 2 tskGaram masala
- 1 mskGurkmeja
- 2 mskIngefära, finriven och färsk
- 4 dlKokosmjölk
- 1 burkkrossade tomater
- 3,5 dlVatten
- 150 gTomat, grovt hackad
- 1 dlKokosgrädde, eller grädde
- 1 Lime
- neutral olja, eller ghee, för stekning
- Salt
Till servering
- babybroccoli, ångad (eller vanlig broccoli)
- grön chili, finhackad
- Koriander
- mynta
- basmatiris
- naanbröd, eller roti