Svampskav med potatispuré

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Svampskav med potatispuré

Svamp, grädde och smörigt mos är helt nödvändiga komponenter för att överleva Sveriges långa höst- och vintersäsong. Det här är en ordentligt värmande och mättande rätt, enkel att laga och perfekt i matlådan dagen efter!

Recept ur boken ”Vegokäk” av Annie Månsson.

Svampskav med potatispuré
Svampskav med potatispuré

Ingredienser

Potatispuré

  • 1 kgmjölig potatis
  • 1 lvatten
  • 1,5 msksalt
  • 2 dlgrädde
  • 1 dlmjölk, fet
  • 100 gsmör

Svampskav

  • 250 gskogschampinjoner, och/eller kantareller
  • 1 Gul lök
  • 1 msksmör
  • Salt
  • 2 mskneutral olja
  • 400 gVegofärs
  • 5 dlvalfri grädde
  • 1,5 mskKantarellfond
  • 2 msksvartvinbärsgelé, eller rårörda lingon
  • 4 enbär, krossade
  • färskmald peppar

till servering

  • rårörda lingon

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Svampskav med potatispuré