Svampskav med potatispuré
Svamp, grädde och smörigt mos är helt nödvändiga komponenter för att överleva Sveriges långa höst- och vintersäsong. Det här är en ordentligt värmande och mättande rätt, enkel att laga och perfekt i matlådan dagen efter!
Recept ur boken ”Vegokäk” av Annie Månsson.
Ingredienser
Potatispuré
- 1 kgmjölig potatis
- 1 lvatten
- 1,5 msksalt
- 2 dlgrädde
- 1 dlmjölk, fet
- 100 gsmör
Svampskav
- 250 gskogschampinjoner, och/eller kantareller
- 1 Gul lök
- 1 msksmör
- Salt
- 2 mskneutral olja
- 400 gVegofärs
- 5 dlvalfri grädde
- 1,5 mskKantarellfond
- 2 msksvartvinbärsgelé, eller rårörda lingon
- 4 enbär, krossade
- färskmald peppar
till servering
- rårörda lingon