Kyckling teriyaki – i tryckkokare

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Kyckling teriyaki – i tryckkokare

En tryckkokare är rena trolleriet i köket. Minst halva tillagningstiden trollas bort på ett kick samtidigt som smaken blir mer koncentrerad. Här är receptet på en kryddig och god kyckling teriyaki på bara 30 minuter.

Servera kyckling teriyaki med kokt ris.
Servera kyckling teriyaki med kokt ris.

Ingredienser

  • 800 gKycklinglårfilé
  • 2 msksesamolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mskingefära, finriven
  • 1,25 dlSojasås
  • 0,5 dlrisvinäger
  • 0,75 mskflytande honung
  • 0,5 tsktorkad chili, krossad
  • 0,5 tsksvartpeppar, grovmalen
  • 1 mskMajsstärkelse
  • 1 mskvatten
  • sesamfrön
  • Koriander, färsk
  • Salladslök, finskuren

Till servering

  • 4 portionerris

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kyckling teriyaki – i tryckkokare