Lax tataki
Lax är en mycket tacksam fisk som är mottaglig för det mesta smakmässigt. Prova en variant av laxtataki som är en riktig godbit som rullas i sesamfrön och steks snabbt på hög värme. Vispa ihop en dressing av bland annat sojasås, sesamolja, lime, ingefära och jalapeño som du serverar till.
Ingredienser
- 500 glaxfilé, superfärsk, gärna ryggdelen, back loin
- 4 msksesamfrö
- Salt och peppar
- Olja, neutral, till stekning
- 2 Salladslökar
- 100 gEdamamebönor
- 4 mskchilimajonnäs
- Koriander, färsk
- syltad ingefära
Dressing
- 4 mskSoja, gärna ljus
- 2 mskSolrosolja
- 2 mskVatten, kallt
- 2 mskrisvinäger
- 2 mskLimesaft, färskpressad
- 1 mskSocker
- 1 mskingefära, färsk, finriven
- 1 mskSesamolja