Lax tataki

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Lax tataki

Lax är en mycket tacksam fisk som är mottaglig för det mesta smakmässigt. Prova en variant av laxtataki som är en riktig godbit som rullas i sesamfrön och steks snabbt på hög värme. Vispa ihop en dressing av bland annat sojasås, sesamolja, lime, ingefära och jalapeño som du serverar till.

Lax tataki med edamamebönor
Lax tataki med edamamebönor

Ingredienser

  • 500 glaxfilé, superfärsk, gärna ryggdelen, back loin
  • 4 msksesamfrö
  • Salt och peppar
  • Olja, neutral, till stekning
  • 2 Salladslökar
  • 100 gEdamamebönor
  • 4 mskchilimajonnäs
  • Koriander, färsk
  • syltad ingefära

Dressing

  • 4 mskSoja, gärna ljus
  • 2 mskSolrosolja
  • 2 mskVatten, kallt
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 mskLimesaft, färskpressad
  • 1 mskSocker
  • 1 mskingefära, färsk, finriven
  • 1 mskSesamolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lax tataki