Örtig fattoush med yoghurtbollar

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Örtig fattoush med yoghurtbollar

En sallad med både härligt krisp och lenaste yoghurtbollar.

– För något år sedan blev jag fullkomligt besatt av yoghurtbollar – och därefter lärde min vän Farah mig hur man gör egna hemma, säger Jula Tuvesson.

Recept hu kokboken ”Tomat, tomat”.

Örtig fattoush med yoghurtbollar
Örtig fattoush med yoghurtbollar

Ingredienser

  • 1 libabröd
  • 2 tskolivolja, eller mer
  • 10 körsbärstomater, halverade
  • 2 snacksgurkor, finhackade
  • 2 Salladslökar, finhackade
  • 5 dlrädisor, i kvartar
  • 1 gemsallad, strimlad
  • 1 nävefärska örter, t.ex. persilja och/eller mynta
  • 1 tskSumac (malen)

Yoghurtbollar

  • 1 lturkisk yoghurt
  • 2 tskSalt
  • färska örter, finhackade, kan uteslutas
  • Olivolja

Dressing

  • 0,5 citron, saften
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskgranatäppelsirap
  • Salt och svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Örtig fattoush med yoghurtbollar