Örtig fattoush med yoghurtbollar
En sallad med både härligt krisp och lenaste yoghurtbollar.
– För något år sedan blev jag fullkomligt besatt av yoghurtbollar – och därefter lärde min vän Farah mig hur man gör egna hemma, säger Jula Tuvesson.
Recept hu kokboken ”Tomat, tomat”.
Ingredienser
- 1 libabröd
- 2 tskolivolja, eller mer
- 10 körsbärstomater, halverade
- 2 snacksgurkor, finhackade
- 2 Salladslökar, finhackade
- 5 dlrädisor, i kvartar
- 1 gemsallad, strimlad
- 1 nävefärska örter, t.ex. persilja och/eller mynta
- 1 tskSumac (malen)
Yoghurtbollar
- 1 lturkisk yoghurt
- 2 tskSalt
- färska örter, finhackade, kan uteslutas
- Olivolja
Dressing
- 0,5 citron, saften
- 1 mskolivolja
- 2 tskgranatäppelsirap
- Salt och svartpeppar, nymalen