Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Broccolibulgur med koriander, bönkräm och ingefärsgurka

Av Mattias Larsson

(11)

Vad tycker du?

Broccolibulgur med koriander, bönkräm och ingefärsgurka

Maxa smakerna på vardagsmaten med kocken Mattias Larssons härliga recept.

– Broccolibulgurn serverar jag med en krämig korianderbönröra, chilimajo och en söt, syrlig och lite het ingefärsgurka, säger Mattias.

Toppa med rostade solroskärnor för extra knaprighet.

Ingredienser

Broccolibulgur

  • 4 dlBulgur, kokt, grov
  • 0,5 dlpressad citron
  • 2 mskolivolja
  • 300 gBroccoli
  • 65 gBladspenat
  • Salt

Korianderbönkräm

  • 230 gvita bönor
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 1 Lime
  • 1 dlKoriander, hackad
  • 1 krmSambal oelek
  • Salt

Ingefärsgurka

  • 20 gfärsk ingefära
  • 2 mskflytande honung
  • 0,5 dlÄppelcidervinäger, eller vitvinsvinäger
  • 250 ggurka
  • Salt

Chilimajo

  • 1,5 dlMajonnäs, färdig eller hemgjord
  • 1 tsksrirachasås, eller tabasco

Till servering

  • 1 dlsolroskärnor, rostade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Broccolibulgur med koriander, bönkräm och ingefärsgurka

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 41 recept