Broccolibulgur med koriander, bönkräm och ingefärsgurka
Maxa smakerna på vardagsmaten med kocken Mattias Larssons härliga recept.
– Broccolibulgurn serverar jag med en krämig korianderbönröra, chilimajo och en söt, syrlig och lite het ingefärsgurka, säger Mattias.
Toppa med rostade solroskärnor för extra knaprighet.
Ingredienser
Broccolibulgur
- 4 dlBulgur, kokt, grov
- 0,5 dlpressad citron
- 2 mskolivolja
- 300 gBroccoli
- 65 gBladspenat
- Salt
Korianderbönkräm
- 230 gvita bönor
- 1 vitlöksklyfta, liten
- 1 Lime
- 1 dlKoriander, hackad
- 1 krmSambal oelek
- Salt
Ingefärsgurka
- 20 gfärsk ingefära
- 2 mskflytande honung
- 0,5 dlÄppelcidervinäger, eller vitvinsvinäger
- 250 ggurka
- Salt
Chilimajo
- 1,5 dlMajonnäs, färdig eller hemgjord
- 1 tsksrirachasås, eller tabasco
Till servering
- 1 dlsolroskärnor, rostade
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 41 recept