Chokladgrottor med körsbärssylt
Choklad och körsbär är en klassisk smakkombination, här som chokladgrottor med en läcker liten överraskning i mitten.
– Jag älskar den här chokladkakan, den har så mycket smak. Och som pricken över i:et bjuder den även på en klick sylt, säger Cecilia H Larsson som skapat receptet i boken ”Baka i långpanna”.
1 portion i receptet blir cirka 24 bitar.
Ingredienser
- 200 gsmör, rumsvarmt
- 320 gmuscovadosocker, ljust
- 80 gljus sirap
- 2 tskpulverkaffe
- 40 gKakao
- 2 tskVaniljsocker
- 240 gVetemjöl
- 2 tskBakpulver
- 1 krmSalt
Fyllning
- 1 dlKörsbärssylt, cirka
Topping
- 100 gMörk choklad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 20 recept