Klippta kransar med florsockerglasyr

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Klippta kransar med florsockerglasyr

Låt oss hylla bullbakandets tradition och kultur. Med sax, kavel, jästdeg, smör, socker, kanel och florsocker bakar vi klippta kransar eller klippta längder, de smakar lika underbart båda två. Receptet räcker till två kransar eller längder.

Klippta kransar med florsockerglasyr
Klippta kransar med florsockerglasyr

Ingredienser

Grunddeg

  • 50 gJäst
  • 5 dlmjölk, ljummen, ca 25 grader
  • 1 ägg, stort
  • 200 gSocker
  • 2 tskKardemumma
  • 1 kgmjöl
  • 160 gSmör , rumstempererat
  • 1 ägg, uppvispat, till pensling

Fyllning

  • 100 gSocker
  • 3 mskKanel
  • 150 gsmör, mjukt

Till garnering

  • Florsocker
  • vatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klippta kransar med florsockerglasyr