Isglass med mango, hallon och lime

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Isglass med mango, hallon och lime

En fräsch och färgglad isglasspinne för varma, lata dagar. Med smaker av mango, hallon och lime är den nästan oemotståndlig. Tid tillkommer för glassen att frysa.

Isglass med mango, hallon och lime
Isglass med mango, hallon och lime

Ingredienser

500 gMango
1,5 dlSocker
3 dlVatten
2 Lime, pressade saften
400 gHallon

Gör så här

  1. Skala och rensa mangon. Koka upp socker och vatten och låt sockerlagen sjuda i fem minuter.
  2. Kör mangon i snabbmixer tillsammans med två tredjedelar av av sockerlagen till en jämn och slät puré. Smaksätt med limesaft.
  3. Kör hallonen tillsammans med resten av sockerlagen och smaksätt med limesaft.
  4. Häll de två puréerna växelvis i formarna. Häll försiktigt så att de inte blandas helt, eller så kan du låta dem stå i frysen en stund mellan varje lager du gör.
  5. Frys in glasspinnarna.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Isglass med mango, hallon och lime

Ämnen