Filip Poon

Av Filip Poon

Pappardelle pasta med krämig kantarellsås

Av Filip Poon

(126)

Vad tycker du?

Pappardelle pasta med krämig kantarellsås

Kantareller, vitt vin och grädde i en magisk kombination – så tillagar du Filip Poons krämiga papardelle pasta.

Den här rätten kommer garanterat bli en stående pastafavorit.

Ingredienser

150 gKantareller
2 vitlöksklyftor
1 Schalottenlök
1 dlVitt vin, eller mer efter smak
3 dlgrädde
2 mskSoja
Persilja
parmesan
2 portionerPasta
Kantareller, vitt vin och grädde i en magisk kombination.
Kantareller, vitt vin och grädde i en magisk kombination.

Gör så här

1
Stek svampen på hög värme i rapsolja cirka 5 minuter. Salta och gå i med den hackade löken och vitlöken, fräs 1 minut.
2
Häll i vinet och grädden, salta och tillsätt soja och peppar. Sänk värmen till medium och låt koka minst 5 minuter, helst 10.
3
Om svampsåsen upplevs vattnig så låt den koka lite, är den för stark så spä ut med lite mer grädde eller någon skvätt vatten.
4
Koka pasta och blanda ihop allt. Strö på hackad persilja och riven parmesan, servera!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pappardelle pasta med krämig kantarellsås

Ämnen