Av Filip Poon

Pappardelle pasta med krämig kantarellsås

Av Filip Poon

Kantareller, vitt vin och grädde i en magisk kombination – så tillagar du Filip Poons krämiga papardelle pasta.

Den här rätten kommer garanterat bli en stående pastafavorit.

Ingredienser

Ingredienser

150 g
Kantareller
2
vitlöksklyftor
1
Schalottenlök
1 dl
Vitt vin, eller mer efter smak
3 dl
grädde
2 msk
Soja
Persilja
parmesan
2 portioner
Pasta
Kantareller, vitt vin och grädde i en magisk kombination.

Gör så här

1
Stek svampen på hög värme i rapsolja cirka 5 minuter. Salta och gå i med den hackade löken och vitlöken, fräs 1 minut.
2
Häll i vinet och grädden, salta och tillsätt soja och peppar. Sänk värmen till medium och låt koka minst 5 minuter, helst 10.
3
Om svampsåsen upplevs vattnig så låt den koka lite, är den för stark så spä ut med lite mer grädde eller någon skvätt vatten.
4
Koka pasta och blanda ihop allt. Strö på hackad persilja och riven parmesan, servera!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Huvudrätter
    3. Pasta
    4. Filip Poon – kock
decoration divider

Huvudrätter

Visa alla

Helstekt rödtunga med världens enklaste sås