Pappardelle pasta med krämig kantarellsås
Kantareller, vitt vin och grädde i en magisk kombination – så tillagar du Filip Poons krämiga papardelle pasta.
Den här rätten kommer garanterat bli en stående pastafavorit.
Ingredienser
Ingredienser
150 g
Kantareller
2
vitlöksklyftor
1
Schalottenlök
1 dl
Vitt vin, eller mer efter smak
3 dl
grädde
2 msk
Soja
Persilja
parmesan
2 portioner
Pasta
Gör så här
1
Stek svampen på hög värme i rapsolja cirka 5 minuter. Salta och gå i med den hackade löken och vitlöken, fräs 1 minut.
2
Häll i vinet och grädden, salta och tillsätt soja och peppar. Sänk värmen till medium och låt koka minst 5 minuter, helst 10.
3
Om svampsåsen upplevs vattnig så låt den koka lite, är den för stark så spä ut med lite mer grädde eller någon skvätt vatten.
4
Koka pasta och blanda ihop allt. Strö på hackad persilja och riven parmesan, servera!