Av Sofia Henriksson

Pizza slices med chèvre och färska fikon

Av Sofia Henriksson

(1)

Vad tycker du?

Pizza slices med chèvre och färska fikon

Pizza till glöggminglet? Ja, det är faktiskt väldigt gott att servera en stor pizza uppdelad i mindre bitar, eller varför inte som små minipizzor.
– Jag älskar denna med getost, färska fikon, valnötter och honung, säger matkreatören Sofia Henriksson. Prova vetja!

Pizza till glöggen – visst är det gott. Här med getost, färska fikon, valnötter och honung.

Ingredienser

100 gfärskost
300 gchèvre
4 färska fikon
1 mskHonung
Olivolja
Flingsalt
svartpeppar
krasse

Pizzadeg

15 gjäst
2 dlVatten
1 mskolivolja
5 dlVetemjöl

Gör så här

1
Börja med att göra pizzadegen (om du inte köper färdig). Blanda alla ingredienser utom mjölet. Vänd sedan ner mjöl och arbeta till en fin deg. Låt jäsa 40 minuter.
2
Dra/platta ut degen till en avlång pizza. Pensla med färskost, lägg ut chèvre i skivor och ringla över lite olivolja. Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter tills pizzan fått fin färg.
3
Toppa med fikon, honung och valnötter samt krasse och svartpeppar. Dela i skivor och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Glögg-spritz – festligt och bubbligt

  2. (1)

    Gott till glöggen!

  3. (36)

    Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Italiensk mat
    3. Pizza
    4. Jul

Italiensk mat

Visa alla
(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Pasta med italiensk korv

(1)

Minestronesoppa med grönkål

(1)

Pasta med gorgonzola och salsiccia