Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Pizza slices med chèvre och färska fikon

Av Sofia Henriksson

(2)

Vad tycker du?

Pizza slices med chèvre och färska fikon

Pizza till glöggminglet? Ja, det är faktiskt väldigt gott att servera en stor pizza uppdelad i mindre bitar, eller varför inte som små minipizzor.
– Jag älskar denna med getost, färska fikon, valnötter och honung, säger matkreatören Sofia Henriksson. Prova vetja!

Pizza till glöggen – visst är det gott. Här med getost, färska fikon, valnötter och honung.
Pizza till glöggen – visst är det gott. Här med getost, färska fikon, valnötter och honung.

Ingredienser

100 gfärskost
300 gchèvre
4 färska fikon
1 mskHonung
Olivolja
Flingsalt
svartpeppar
krasse

Pizzadeg

15 gjäst
2 dlVatten
1 mskolivolja
5 dlVetemjöl

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pizza slices med chèvre och färska fikon

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 34 recept