Pizza slices med chèvre och färska fikon
Pizza till glöggminglet? Ja, det är faktiskt väldigt gott att servera en stor pizza uppdelad i mindre bitar, eller varför inte som små minipizzor.
– Jag älskar denna med getost, färska fikon, valnötter och honung, säger matkreatören Sofia Henriksson. Prova vetja!
Ingredienser
- 100 gfärskost
- 300 gchèvre
- 4 färska fikon
- 1 mskHonung
- Olivolja
- Flingsalt
- svartpeppar
- krasse
Pizzadeg
- 15 gjäst
- 2 dlVatten
- 1 mskolivolja
- 5 dlVetemjöl
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 34 receptLäs vidare
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 34 recept