Majrova med brynt smör

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Majrova med brynt smör

Majrovor går att äta både rå och tillagad, här serveras den ugnsbakad med brynt smör, gröna ärtor, dill och hyvlad parmesan.
Recept hur Jessica Frejs kokbok ”Jessicas vegomiddagar - hur lätt som helst”.

Majrovan blir extra god med dill, ärtor och brynt smör.

Ingredienser

800 gmajrovor
8 vitlöksklyftor
1 klicksmör
Salt
100 gSmör , att bryna
200 ggröna ärtor
1 dlHackad dill
1 citron, saft och zest
65 gbabyspenat

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200°C. Baka majrovor, delade i kvartar, i ugnen med vitlöksklyftor, lite smör och salt i ca 30 minuter.
2
Bryn smör tills det börjar dofta nötigt i en kastrull och blanda det med hastigt kokta gröna ärtor, 1 dl hackad dill, saft och zest från citron och babyspenat. Toppa gärna med några skivor hyvlad parmesan.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (9)

    Sommargryta med milda smaker

  2. (0)

    Kikärtspannkakor – gott och enkelt

  3. (22)

    Pizza med chèvre och rödbetor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta