Majrova med brynt smör
Majrovor går att äta både rå och tillagad, här serveras den ugnsbakad med brynt smör, gröna ärtor, dill och hyvlad parmesan.
Recept hur Jessica Frejs kokbok ”Jessicas vegomiddagar - hur lätt som helst”.
Ingredienser
800 gmajrovor
8 vitlöksklyftor
1 klicksmör
Salt
100 gSmör , att bryna
200 ggröna ärtor
1 dlHackad dill
1 citron, saft och zest
65 gbabyspenat
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200°C. Baka majrovor, delade i kvartar, i ugnen med vitlöksklyftor, lite smör och salt i ca 30 minuter.
2
Bryn smör tills det börjar dofta nötigt i en kastrull och blanda det med hastigt kokta gröna ärtor, 1 dl hackad dill, saft och zest från citron och babyspenat. Toppa gärna med några skivor hyvlad parmesan.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen