Lammracks med örtglaze

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Lammracks med örtglaze

Lammracks med örtglaze är en riktigt god grillrätt.
Servera gärna dina lammracks med en hemgjord potatissallad eller potatisgratäng.
För att få perfekt grillat kött varje gång är det bra att införskaffa en köttermometer. Se till att termometern sitter mitt i köttbiten och att så mycket som möjligt av stickan är inne i köttet för att få rätt temperatur.

Grillade lammracks
Grillade lammracks

Ingredienser

800 gLammracks
Olivolja
Salt och peppar

Örtglaze

1 krukatimjan
1 krukapersilja
1 krukafärsk rosmarin
1 citron
2 vitlöksklyftor, rivna
Salt och peppar

Gör så här

  1. Ta ut köttet ur kylskåpet. Det får gärna vara rumstempererat när du ska lägga det på grillen.
  2. Börja sedan med glazen. Hacka persilja och plocka timjan och lägg i en skål. Tillsätt riven vitlök och skal från en citron. Pressa i saften från halva.
  3. Häll i olivolja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gnid in köttet med olivolja runt om. Salta och peppra rikligt.
  5. Placera grillkol eller briketter i hälften av grillen så att du kan grilla klart lammracksen på indirekt värme.
  6. När kolen glöder lägger du köttet på grillen. Grilla köttet så att det blir ordenligt brynt runt om. Därefter placerar du köttet på sidan utan kol, dvs på indirekt värme.
  7. Stäng locket och låt ligga i tio minuter. Efter tio minuter vänder du på köttet så att andra sidan grillas.
  8. Låt grilla i ytterligare tio minuter, eller tills innertemperaturen är mellan 50 och 55 grader.
  9. Lägg köttet på ett fat och täck med aluminiumfolie. Låt vila cirka fem minuter för att bevara köttsaften.
  10. Skär köttet mellan benen, salta snittytan och häll på örtglazen.
  11. Servera!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lammracks med örtglaze

Ämnen