Pumpasoppa med chili och kokos

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Pumpasoppa med chili och kokos

Vad kan vara bättre än en varm och läcker soppa under kyliga dagar? Denna pumpasoppa med chili och kokos är perfekt för en mörk och kall höstkväll när du vill ha något som värmer på insidan.

Värmande pumpasoppa med chili och kokos

Ingredienser

750 gpumpakött, rensat från skal och frön
2 sötpotatisar, eller stora morötter
1 Gul lök
1 mskingefära, färsk, riven
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 lKycklingfond, mild
2 dlKokosmjölk
Olja, neutral
salt och malen peppar
citronsaft, eller limejuice
färsk koriander
1 tskCitrongräs, hackat och mosat, bara den mjuka delen

Gör så här

1
Skär pumpa, sötpotatis/morot och lök i tärningar. Hacka och finhacka vitlök och chili. Hetta upp en rejäl skvätt olja i en medelstor kastrull eller gryta. Fräs löken tills den börjar mjukna utan att få färg.
2
Tillsätt ingefära, chili, vitlök och citrongräs. Fortsätt steka några minuter under omrörning. Tillsätt pumpan och sötpotatisen och fräs en minut. Häll över fond/buljong. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är helt mjuka, ca. 30 minuter.
3
Kör soppan slät och jämn med stavmixer eller i snabbmixer. Sila av soppan om så önskas och tillsätt kokosmjölken. Koka upp soppan på nytt och smaka av med limejuice, salt och mald peppar. Serveras med färsk koriander och gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

  2. (1)

    Broccolisoppa med spenat och kokos

  3. (13)

    Tomatsoppa på färska tomater med burrata

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa

Soppa

Visa alla
(1)

Kryddig nudelsoppa

(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Jordärtskockssoppa

(1)

Gulaschsoppa på termos