Korv Stroganoff med ris
Korv Stroganoff väcker barndomsminnen till liv hos många. Här är ett klassiskt recept med falukorv, grädde, tomatpuré och dijonsenap. Servera den krämiga korvgrytan med valfritt ris och gör succé bland både stora och små.
Ingredienser
550 gfalukorv
1 Gul lök
smör eller olja, att steka i
3 mskTomatpuré
2 dlgrädde
1 dlmjölk
1 tskdijonsenap
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Skär falukorven i strimlor och bryn i en stekpanna med smör eller olja.
2
Skala och finhacka löken, tillsätt den och fräs några minuter utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa någon minut.
3
Blanda i grädde, mjölk och senap i stekpannan. Låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera korv Stroganoffen tillsammans med det nykokta riset.