Blomkålsbiff med paprikahummus
På grillen blir blomkålsbiffar härligt möra i mitten och spröda i kanterna. Servera med tomatsalsa, fetaost och paprikahummus som du antingen gör på egengrillad paprika eller med grillad paprika på burk. En imponerande färgstark måltid utlovas!
Ingredienser
- 1 blomkål, stor
- Olja, till pensling
- Salt och peppar
- 1 paketfetaost
Paprikahummus
- 2 röda paprikor
- 400 gkikärtor
- 0,5 tskspiskummin, malen
- 2 msktahini
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskcitronsaft
- 3 mskolivolja
- Salt
Tomatsalsa
- 200 gtomater, mogna
- 3 mskolivolja
- 1 mskBalsamvinäger
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Salt och peppar
- 1 nävebasilikablad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.