Blomkålsbiff med paprikahummus

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Blomkålsbiff med paprikahummus

På grillen blir blomkålsbiffar härligt möra i mitten och spröda i kanterna. Servera med tomatsalsa, fetaost och paprikahummus som du antingen gör på egengrillad paprika eller med grillad paprika på burk. En imponerande färgstark måltid utlovas!

Blomkålsbiff med paprikahummus
Blomkålsbiff med paprikahummus

Ingredienser

  • 1 blomkål, stor
  • Olja, till pensling
  • Salt och peppar
  • 1 paketfetaost

Paprikahummus

  • 2 röda paprikor
  • 400 gkikärtor
  • 0,5 tskspiskummin, malen
  • 2 msktahini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mskcitronsaft
  • 3 mskolivolja
  • Salt

Tomatsalsa

  • 200 gtomater, mogna
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskBalsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt och peppar
  • 1 nävebasilikablad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blomkålsbiff med paprikahummus

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.