Av Fabian Olli Johansson

Pizza med rabarberkompott, burrata och rostad pistage

Av Fabian Olli Johansson

(2)

Vad tycker du?

Pizza med rabarberkompott, burrata och rostad pistage

Pizza är inte bara middag, det kan vara en hel dessert också. Här är Fabian Olli Johansons goda dessertpizza toppad med rabarberkompott, burrata och rostade pistagenötter.

Ingredienser

3 stjälkarrabarber, eller glasrabarber
150 gfrysta hallon
150 gströsocker
100 gpistagenötter, rostade
1 burrata
oxalis, trädgårdssyra
Pizza med rabarberkompott, burrata och rostad pistage

Gör så här

1
Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp rabarber, hallon, och socker i en kastrull, sänk värmen och låt kompotten sjuda tills rabarbern mjuknat.
2
När kompotten svalnat är det dags att baka pizzan. Garnera den utkavlade pizzadegen med ett jämt lager kompott.
3
Baka pizzan vackert gyllene och toppa avslutningsvis med bitar av burrata, trädgårdssyra (oxalis) och rostade pistagenötter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fabian Olli Johanson – Kock
    3. Pizza
    4. Efterrätter

Fabian Olli Johanson – Kock

Visa alla
(3)

Pizza med körsbärstomat, sardeller och burrata

(1)

Blåmusselgryta

(2)

Fabbes gröna sparrissoppa

(6)

Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås.