Krispig pekinganka

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Krispig pekinganka

Pekinganka är en underbart god rätt från Kina som kombinerar många spännande smaker. Hoisinsåsens kryddiga sötma tillsammans med den möra och knapriga ankan skapar en kulinarisk fest. Extra gott blir det om du gör de små pannkakorna själv.

Pekinganka
Pekinganka

Ingredienser

  • 4 anklår
  • 2 msksojasås
  • 2 mskfarinsocker
  • 0,5 gurka, skuren i tunna stavar
  • 4 Salladslökar, fint strimlade
  • hoisinsås

pannkakor

  • 250 gvetemjöl, gärna extra finsiktat
  • 1,5 dlvatten, kokande
  • 2 tskolja
  • sesamolja, till pensling

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krispig pekinganka

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.