Krispig pekinganka

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Krispig pekinganka

Pekinganka är en underbart god rätt från Kina som kombinerar många spännande smaker. Hoisinsåsens kryddiga sötma tillsammans med den möra och knapriga ankan skapar en kulinarisk fest. Extra gott blir det om du gör de små pannkakorna själv.

Pekinganka
Pekinganka

Ingredienser

  • 4 anklår
  • 2 msksojasås
  • 2 mskfarinsocker
  • 0,5 gurka, skuren i tunna stavar
  • 4 Salladslökar, fint strimlade
  • hoisinsås

pannkakor

  • 250 gvetemjöl, gärna extra finsiktat
  • 1,5 dlvatten, kokande
  • 2 tskolja
  • sesamolja, till pensling

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krispig pekinganka