Krispig pekinganka
Pekinganka är en underbart god rätt från Kina som kombinerar många spännande smaker. Hoisinsåsens kryddiga sötma tillsammans med den möra och knapriga ankan skapar en kulinarisk fest. Extra gott blir det om du gör de små pannkakorna själv.
Ingredienser
- 4 anklår
- 2 msksojasås
- 2 mskfarinsocker
- 0,5 gurka, skuren i tunna stavar
- 4 Salladslökar, fint strimlade
- hoisinsås
pannkakor
- 250 gvetemjöl, gärna extra finsiktat
- 1,5 dlvatten, kokande
- 2 tskolja
- sesamolja, till pensling
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.