Dutch pancake – så enkelt och gott

Av Nina Kindbro

(794)

Vad tycker du?

Dutch pancake – så enkelt och gott

Dutch pancake – eller Dutch baby är fluffig som ett moln och den goda pannkakan bakas direkt i formen. Med söta blåbär och syrlig lemon curd kan du servera den till både frukost, brunch och mellanmål.

Dutch pancakes, fluffiga och enkla.

Ingredienser

2 msksmör
3 ägg, rumstempererade
1 dlmjölk
1 dlmjöl
2 mskSocker
1 krmSalt
1 dlLemon curd
3 dlBlåbär
1 mskFlorsocker

Gör så här

1
Värm ugnen till 220 grader.
2
Värm mjölken i en kastrull.
3
Lägg en klick smör i en form som tål att stå i ugnen. Ställ in den i ugnen och låt smöret smälta.
4
Rör ihop ägg, mjöl, socker och salt. Rör i den varma mjölken.
5
Ta ut ugnsformen och häll i smeten. Ställ in i mitten av ugnen och låt svälla i cirka 15 minuter. När den är fluffig och fått fin färg är den färdig. Om du vill kan du använda flera mindre portionsformar.
6
Låt den sjunka ihop i mitten och bred på lemon curd, häll över blåbär och pudra med florsocker. Servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (68)

    Klassiska pannkakor

  2. (492)

    Så fixar du fluffiga amerikanska pancakes

  3. (837)

    Blåbärspaj med vaniljsås

  4. (258)

    Kardemummakaka – himmelskt god

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
    3. Pannkaka

Frukost

Visa alla
(1)

Rabarbertoast med citronyoghurt

(3)

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

(1)

French toast med banan och choklad

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon