Rendang – indonesisk biffcurry

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Rendang – indonesisk biffcurry

Kryddig biffcurry gjord på högrev doftar och smakar som en hel kryddbutik. Krämig och god serveras den med ris och hackad, färsk koriander.

Indonesisk biffcurry serverad med ris.
Indonesisk biffcurry serverad med ris.

Ingredienser

Chilipasta

  • 5 Schalottenlökar
  • 3 röda chilifrukter, eller mer efter smak
  • 1 tumstor bitingefära
  • 1 tumstor bitgalanga, eller mer ingefära
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 mskneutral matolja

Rendang

  • 1 kgHögrev
  • neutral matolja, att steka i
  • 0,5 mskkryddnejlika, malen
  • 1 tskKardemumma, malen
  • 1,5 tskKoriander, malen
  • 400 mlKokosmjölk, gärna thai
  • 2 dlVatten
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 3 citrongräs
  • 2 msktamarindkoncentrat
  • 6 kaffirlimeblad
  • 2 dlrostade kokosflingor
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • jasminris
  • 1 knippefärsk koriander
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rendang – indonesisk biffcurry