Chokladhus – ett riktigt lyxbygge

Av Godare

Vad tycker du?

Chokladhus – ett riktigt lyxbygge

(18)

Chokladhus – Har du tröttnat lite på pepparkakshus och behöver en ny utmaning – då är chokladhuset perfekt. Lite lagom kladdigt och väldigt gott att riva. Recept ur ”Jennys jul” av Jenny Warsén.

Chokladhus

Ingredienser

Ingredienser

6
Mjölkchokladkakor, 200 g/st, rumsvarma

Dekoration

Kristyr
Favoritgodis, till exempel non-stop och marshmallows

Bästa kristyren

1
äggvita
1 krm
Ättika
4 dl
Florsocker

Gör så här

1
Det kan vara lite knepigt att skära i chokladkakorna då de lätt kan brytas sönder. Ett bra tips är därför att låta dem ligga framme i några timmar så att de blir rumsvarma innan det är dags att bygga huset. Om chokladen spricker under bygget så går det enkelt att limma ihop de olika delarna med smält choklad.
2
Kristyr: Vispa äggvitan till kristyren till ett hårt skum, gärna med elvisp. Vänd ner ättikan och florsockret och rör till en krämig kristyr. Häll sedan upp i en spritspåse och dekorera
3
Följ steg för steg instruktionerna nedan.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!