Chokladhus – ett riktigt lyxbygge
Chokladhus – Har du tröttnat lite på pepparkakshus och behöver en ny utmaning – då är chokladhuset perfekt. Lite lagom kladdigt och väldigt gott att riva. Recept ur ”Jennys jul” av Jenny Warsén.
Ingredienser
Ingredienser
6
Mjölkchokladkakor, 200 g/st, rumsvarma
Dekoration
Kristyr
Favoritgodis, till exempel non-stop och marshmallows
Bästa kristyren
1
äggvita
1 krm
Ättika
4 dl
Florsocker
Gör så här
1
Det kan vara lite knepigt att skära i chokladkakorna då de lätt kan brytas sönder. Ett bra tips är därför att låta dem ligga framme i några timmar så att de blir rumsvarma innan det är dags att bygga huset. Om chokladen spricker under bygget så går det enkelt att limma ihop de olika delarna med smält choklad.
2
Kristyr: Vispa äggvitan till kristyren till ett hårt skum, gärna med elvisp. Vänd ner ättikan och florsockret och rör till en krämig kristyr. Häll sedan upp i en spritspåse och dekorera
3
Följ steg för steg instruktionerna nedan.