Gräddsås – snabb och väldigt god
Gräddsås - gräddsås eller brunsås passar till så många olika rätter, söndagsstek, köttbullar och kyckling. Har du köttsky häller du ner den i såsen också men se upp så den inte blivit bränd, det smakar inte gott.
Ingredienser
Ingredienser
2 dl
grädde
1 tärning
kycklingbuljong
2 tsk
maizena
1.5 dl
Vatten
1 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
kinesisk soja
Salt och peppar
köttsky, om du har
Gör så här
1
Koka upp grädden och smula ner buljongtärningen. Rör ut maizena i vattnet och häll i.
2
Tillsätt balsamvinäger och soja. Häll i köttskyn om du har någon, kontrollera att den inte är bränd, det blir inte gott.
3
Låt såsen sjuda i cirka tio minuter. Rör om så det inte bränner fast i botten. Skrapa ner det som fastnar runt kanterna, där sitter mycket smak.
4
Smaka av med salt och peppar.