Chokladtryffel med lakrits
Chokladtryffel med lakrits – läckert mjuka med fin smak av lakrits. I receptet används färska, mjuka dadlar. Torkade dadlar behöver ligga i hett vatten i 15 minuter, krama sedan ur vätskan innan du använder dem. Recept ur boken ”Comfort food” av Agnes Gällhagen.
Ingredienser
Ingredienser
14 dadlar, mjuka och urkärnade
2 msknötsmör
2,5 mskbryggkaffe
3 mskKakao
1 tskLakritspulver
0,5 tskvaniljpulver
0,5 tskhavssalt
1,5 dlMandelmjöl
2 mskKakaonibs
Att rulla i
1 mskKakao
0,5 tskLakritspulver
Gör så här
1
Mixa dadlar, nötsmör, kaffe, kakao, lakritspulver, vanilj och salt i en matberedare till en krämig smet. Tillsätt mandelmjölet och mixa hastigt tills det blandats. Tillsätt slutligen kakaonibsen och mixa i någon sekund så att de bara krossas lite grann.
2
Forma bollar och rulla i kakao blandat med lakritspulver. Lägg på ett fat och låt stå i kylen i 1 timme. Servera till fikat eller som smarrigt mellis! Förvaras i kylskåp, tryfflarna håller i upp till 2 veckor.