Chokladtryffel med lakrits

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Chokladtryffel med lakrits

Chokladtryffel med lakrits – läckert mjuka med fin smak av lakrits. I receptet används färska, mjuka dadlar. Torkade dadlar behöver ligga i hett vatten i 15 minuter, krama sedan ur vätskan innan du använder dem. Recept ur boken ”Comfort food” av Agnes Gällhagen.

Chokladtryffel med lakrits

Ingredienser

Ingredienser

14 dadlar, mjuka och urkärnade
2 msknötsmör
2,5 mskbryggkaffe
3 mskKakao
1 tskLakritspulver
0,5 tskvaniljpulver
0,5 tskhavssalt
1,5 dlMandelmjöl
2 mskKakaonibs

Att rulla i

1 mskKakao
0,5 tskLakritspulver

Gör så här

1
Mixa dadlar, nötsmör, kaffe, kakao, lakritspulver, vanilj och salt i en matberedare till en krämig smet. Tillsätt mandelmjölet och mixa hastigt tills det blandats. Tillsätt slutligen kakaonibsen och mixa i någon sekund så att de bara krossas lite grann.
2
Forma bollar och rulla i kakao blandat med lakritspulver. Lägg på ett fat och låt stå i kylen i 1 timme. Servera till fikat eller som smarrigt mellis! Förvaras i kylskåp, tryfflarna håller i upp till 2 veckor.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (139)

    Edamamepasta med purjolök och sesam

  2. (27)

    Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

  3. (10)

    Chokladmousse med saltad mandelgrädde

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Efterrätter
    4. Godis

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör