Semifreddo med hallon och mintchoklad

Av Godare

Vad tycker du?

Semifreddo med hallon och mintchoklad

(4)

Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga. After Eight och hallon ger smak åt denna variant.

Semifreddo med hallon och mintchoklad

Ingredienser

Ingredienser

4
äggulor
0.75 dl
strösocker
3 dl
Hallon, frysta
8
after eight
vispgrädde
2 dl
Matlagningsyoghurt
2
äggvitor
1 msk
mörk rom, eventuellt

Chokladsås

1 dl
Kakao
1 dl
strösocker
1 dl
Vatten
Salt, en nypa

Gör så här

1
Mosa hälften av hallonen. Skär mintchokladen i bitar.
2
Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt.
3
Vispa grädden.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum.
5
Rör ned de mosade hallonen och mintchokladen i äggulesmeten.
6
Tillsätt eventuellt rom.
7
Rör ner vispad grädde, matlagningsyoghurt och resten av hallonen.
8
Vänd till sist ned de vispade äggvitorna.
9
Häll smeten i en form.
10
Täck med plastfilm eller folie.
11
Frys semifreddon i minst 6 timmar.
12
Ställ semifreddon i kylen cirka 30 minuter före servering.
13
Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
14
Koka upp under omrörning, och låt sjuda i några minuter till lagom konsistens.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hallon- och körsbärssemifreddo

  2. Enkel avokado- och mangoglass

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Italiensk mat
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone