Glutenfria fröknäcken med chia
Knapriga fröknäcken är perfekta till frukost med mosad avokado, hummus eller smör och en god ost.
Recept av Cecilia Folkesson.
Ingredienser
Ingredienser
1 dl
solrosfrön
1 dl
sesamfrön
1 dl
linfrön
1 msk
Chiafrön
1 msk
fiberhusk
2.5 dl
hett vatten
2 msk
Olivolja
1 tsk
havssalt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Slå på det heta vattnet och blanda i oljan. Rör om ordentligt och låt stå ca 10 minuter.
2
Kavla ut på bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 50 minuter.
3
Dela i lagom storlek och lägg på galler i eftervärmen i ugnen.
4
Servera knäckebröden med mosad avokado, hummus eller smör och en god ost.