Papparedellepasta med pancetta

Av Godare

Vad tycker du?

Papparedellepasta med pancetta

(6)

En ljuvligt doftande och god pastarätt hinner du slänga ihop vilken kväll som helst. Stjärnkocken Markus Aujalays gör det riktigt enkelt med pappardelle, knaprig pancetta, kapris och citron.

Recept ur boken ”Markus pasta”.

Pasta med pancetta

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Pappardelle
140 g
Pancetta, eller bacon, tärnad
4 msk
Olivolja, av bra kvalitet
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
4 msk
cocktailkapris
1 kruka
oregano, plockade blad
1
citron, finrivet skal
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2
Stek pancettan knaprig i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken mot slutet.
3
Vänd ner det stekta och resterande ingredienser i den nykokta pastan.
4
Smaksätt med salt och peppar.
5
Tips! Pancetta är italienarnas bacon. Den finns att köpa även i Sverige. Vanlig bacon fungerar ofta bra som ersättare.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

  2. Ragu på högrev

  3. Pasta rosso – familjens favorit

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
decoration divider

Pasta

Visa alla

Pastagratäng med tomat och pesto

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana