Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”

Av Godare

(41)

Vad tycker du?

Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”

Testa laga den här grönkålsrätten en gång, och vi kan nästan lova att det blir en favorit. Så enkel och så god.

Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”.

Ingredienser

100 gvalnötter, eller solroskärnor
2 dlväxtbaserad mjölkdryck
250 ggrönkål, färsk
2 vitlöksklyftor
Olja, till stekning
1 dlRiven ost, stark
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Börja med att rosta valnötter eller solroskärnor i en torr, het stekpanna tills de får lite färg.
2
Lägg nötterna och mjölkdrycken i en mixer och mixa till en sås. Den ska inte vara klumpig, så om du har en mixer/blender som behöver lite tid för att fixa det, ge det lite tid.
3
Strimla grönkålen (ta bort den hårda stjälken i mitten) och finhacka vitlöken. Fräs mjuka i oljan, på medelvärme, i ett par minuter.
4
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
5
Slå nötsåsen över vitlök och grönkål och låt småputtra på svag värme. Späd eventuellt med lite vatten om den blir väldigt tjock.
6
Rör ned osten i såsen. Krydda med salt och peppar. Servera med den nykokta pastan.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (31)

    Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

  2. (18)

    Bönchili med majskräm

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Pasta

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta